Välkommen!

Experience Area

20-21 september är det dags att göra att möta myllret och stämningen från hundratals förväntansfulla branschkollegor? Du missar väl inte heller mässans Experience Area? Här leder Lennart Wallander dig genom resan till framtidens råvaror i sällskap av spännande gäster. Testa dig fram genom 2023 allra hetaste trender!

VILKA LEVERANTÖRER SKA DU TRÄFFA?

Redo att inspireras av produktnyheter från över 100 ledande leverantörer och små lokala uppstickare? Kika in vilka utställare du ska besöka på mässan redan idag.

ONSDAGEN den 20 SEPTEMBER

Mästaren i kaffe Lakis Psomas​

Lakis Psomas

Kl 11.15 – 12.00 (Kaffe från världsmästaren)

Jenny Surtanten Neikell pratar fermentering på FFCR

Jenny Neikell

Kl: 12.30 – 13.15 - (Jenny "surtanten" Neikell )

Årets Kock Jessie Sommarström

Jessie Sommarström

Kl: 14.30 – 15.15 - (Smaker från Årets Kock)

Den blå maten med Karolina Martinsson

Karolina Martinsson

Kl: 16.15 – 17.00 - (Provsmakning av den blå maten)

TORSDAGEN den 21 SEPTEMBER

Årets trendspaning med Lennart Wallander

Lennart Wallander

Kl 11.00 – 11.45 - (Årets trendspaning)

Gustav Johansson om 3D- konstruerat kött

Gustav Johansson

Kl: 12.45 – 13.30 - (3D-konstruerat kött & lion's mane)

Örjan Åstrand

Örjan Åstrand

Kl: 14.30 – 15.15 - (Mocktail-provning)

Sponsor av Experience Area

Sponsor av Experience Area

Chefs Culinar & Chef´s Fresh är sponsor av mässans Experiense Area

LAKIS PSOMAS

Idag arbetar Lakis som kaffeexpert på Nestlé Professional och strävar efter att skapa ett mervärde runt kaffekoppen. En av hans hjärtefrågor är hållbarhet. Han vill utmana sig själv och konsumenterna att konsumera kaffe på ett hållbart sätt.

På Malmömässan i september kommer Lakis att dela med sig av sina kaffekunskaper. Han kommer även att diskutera hur caféer kan skapa en unik och minnesvärd upplevelse för gäster genom en kopp kaffe. Läs mer om Lakis och hans deltagande på mässan här. 

JENNY NEIKELL

Jenny “Surtanten” Neikell är mathantverkaren, som lever och andas mikroorganismer. Hon har hållit hundratals föreläsningar och kurser om fermentering och undervisat på kock- och restaurangutbildningar.

Med ett flertal prisbelönta böcker om fermentering i bagaget kommer hon nu till FFCR för att prata om mögelfermentering.Under det här framträdandet får du lära dig vad som skiljer bra mögel från dåligt, hur mögelfermentering går till och hur man kan servera tempeh, en indonesisk delikatess som funkar som ersättare för kött i många rätter. 

JESSIE SOMMARSTRÖM

Hon van Årets Kock 2022 med 25 års erfarenhet av professionell matlagning. Ansvarar för innovation & hållbar utveckling på Urban Deli och fokuserar på kockens roll för långsiktig omställning mot hållbara livsmedelssystem. Har tillsammans med Axfoundation utvecklat hållbara produkter på bland annat svenskodlade baljfärsväxter och bifångst. Läs mer om Jessie och hennes deltagande på mässan här

Karolina Martinson

Karolina Martinson lever på Styrsö i Göteborgs Södra Skärgård där hon sedan många år arbetar som Tångdykerska, Hållbarhetsinspiratör och matkreatör. Hon är också författare och receptutvecklare. Karolina kommer på ett inspirerande vis presentera några av de råvaror som ibland kallas för Framtidens blå mat.”

”Det finns så många möjligheter att välja livsmedel som hjälper haven att bli friskare istället för tvärtom. Och gott är det också! Vi kan bara behöva veta hur och vad. Jag kommer servera kroketter på havssallad, sillfärs och musselfärs. En emulsion smaksatt med miso och sjöpung samt förmodligen en tempeh med sockertång och gråärta. Någon “säsongens grönsak” till.. Genom att välja råvaror som skapar miljönytta medan de odlas, och använda smarta cirkulära sätt att bättre ta vara på hela fisken kan vi alla göra skillnad. En portion i taget”.. Läs mer om Karolina och hennes deltagande på mässan här. 

 

 

LENNART WALLANDER

Lennart kommer ta iväg oss på en resa genom årets trendspaning “The Great Restart, spaningen fokuserar på att världen öppnat upp igen och att vi nu går tillbaka till hur det var tidigare fast på nya sätt. Vi har nu chansen att bygga upp en matvärld som är bättre än det vi hade tidigare. Hur gör vi det vi brukade, men på ett säkrare, effektivare, nyttigare, öppnare och mer spännande sätt? Läs mer om Lennarts deltagande på mässan här. 

GUSTAV JOHANSSON

Gustav Johansson har under ett decennium drivit den populära YouTube-kanalen “Jävligt gott”. Sedan ett år tillbaka är han dessutom kulinarisk ledare för restaurangen ChouChou i Stockholm.

En av de utmaningar som Gustav ser inom matvärlden är den pågående klimatkrisen och behovet av hållbar konsumtion och matproduktion. Han menar att det är en utmaning eftersom människor ofta vill äta mat av högre kvalitet och lyxigare rätter.

 

 

Örjan Åstrand

Örjan Åstrand är barmästare med över 30 års erfarenhet inom restaurangbranschen. Han tävlar med framgång i bartending och drinkskapande och har ett mångårigt intresse för alkoholfria drinkar där han ingått i flera projekt, bland annat Almedalsdrinkarna, ett projekt för att lyfta fram alkoholfritt drickande under Almedalsveckan i Visby. Örjan arbetar idag på restaurang Tennstopet i Stockholm.

”Jag kommer tala om nya trender med salta drinkar. De kommer mer och mer i modern form. Om Bloody Mary är en av de ursprungliga, så finns det många nya och spännande drinkar som avviker från de traditionella klassikerna. Nyfikenheten är stor både hos kunder och bartenders att prova nya vägar. Med produkten som jag kommer att använda tillför man smak av skaldjur, sälta, umami, kryddig buljong, Perfekt i brunch drinkar bland annat.”

Varmt välkommen att besöka Södra Sveriges största mässa för HORECA-branschen. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring ditt mässdeltagande. FAQ för besökare.

Scroll to Top