SÖDRA SVERIGES STÖRSTA MÄSSA FÖR BRANSCHEN

JOIN THE MOVE

Upplev myllret på mässgolvet som fylls upp med ledande leverantörer, små uppstickare och tusentals branschkollegor. På årets mässa i Malmö får du uppleva smakprover från Live-Köket och upptäcka det senaste nyheterna på marknaden. I Loungen leder mässans moderator Andreas Stenberg samtal med branschkändisar och experter inom årets tema hållbarhet “Join the move”

ÖPPETTIDER
Onsdag 19 Oktober: 10.00-18.00
Torsdag 20 Oktober: 10.00-16.00

PLATS
Malmömässan, Malmö
Hjälp att hitta hit? tryck här

Sponsor av FFCR mässan Chefc Culinar

Sponsor av Live-Köket

ONSDAGEN den 19 oktober

Namnlos-design-6-1.png

Lennart Wallander

10:30-11:10 Loungen (Trendspaning)

Pontus

Pontus Frithiof

11:30-12:00 - Loungen (Moving tech)

Frida

Frida Nilsson

13:00-13:30 - Loungen (Zero waste)
13:45-14:15 - Live-köket

chili klaus

Chili Klaus

14:45-15:15 - Loungen (Hot talk)
15:30-16:00 - Live-köket

13:45-14:30

Frida Nilsson

14:45-15:15

Jens Dolk - New ways of operating

15:30-16:15

Jens Dolk 

TORSDAGEN den 20 oktober

Jennie Walden

Jennie Walldén

10:30-11:00 - Loungen (The local move)
11:15-11:45 - Live-köket

Sandra Mastio

Sandra Mastio

12:30-13:00 - Loungen (Sustainable profit)
13:15-13:45 - Live-köket

Jens.png

Jens Dolk

14:15-14:45 - Loungen (The social move)
15:00-15:30 - Live-köket

13:15-14:00

Sebastian Gibrand

15:00-15:30

Hans Skruvfors - New experience of dining

15:45-16:30

Hans Skruvfors

Träffa 150 utställare

SE HALLKARTAN

Ladda ner hallplanen nedan för att enkelt hitta utställaren du söker. Se även närmsta vägen till Loungen där alla intervjuer och aktiviteter sker.

Så hittar du till Malmömässan

Vill du veta hur du hittar till Malmömässan? Har du frågor kring parkeringsmöjligheter eller din entrébiljett . Läs alla de praktiska detaljerna du behöver veta kring mässa här

Mässans moderator

ANDREAS STENBERG

Andreas har varit VD för Årets Kock under 4 år och arbetar nu med att projektleda 2022 års tävling som tävlingsordförande. I Loungen kommer Andreas tillsammans med årets gäster att diskutera aktuella ämnen kopplade till årets tema ’hållbarhet ”Join the Move’

Årets tema

sustainability - Join The move

Under temat ”Join The Move” kommer vi utforska aktuella frågeställningar kring hållbarhet som är aktuella för branschen. Finns det förpackningar som räddar klimatet? Kommer robotar att ersätta en del av personalstyrkan, går kolavtryck före kundservice? Vi kommer även ta reda på hur socialt ansvarstagande gör arbetsgivare attraktivare, hur närproducerade delikatesser fångar konsumenternas hjärtan och om Zero waste verkligen är viktigare än menyn?

the
local move

sustainable profit

the social move

HOT
TALK

Zero
waste

moving
tech

lyssna & inspireras

Vi bjuder på kalaset

Du som arbetar i branschen får fri entré till mässan och dess aktiviteter. Det enda du behöver göra är att hämta din entrébiljett innan mässan.

Ägare av Sveriges mest hållbara restaurang K-märkt, vinskribent och vinimportör. 

THE SOCIAL MOVE

Jens kommer  att vara med i samtal kring temat ”The Social Move”. Bristen på erfaren personal i restaurangbranschen har blivit ett stort problem i Sverige. Efter de senaste årens omgångar av restriktioner som resulterat i färre gäster och nedskärning av personal, har branschen tagit flera hårda smällar. En stor del av de uppsagda har bytt riktning eller börjat studera. Nu står flera verksamheter lämnade med personalbrist och hög arbetsbelastning. Den stora frågan är; hur blir man en attraktiv arbetsgivare igen?

När hon fyllde 21 väcktes plötsligt en stor passion för mat och redan samma år deltog hon i och vann Sveriges Mästerkock. Det blev starten på en aldrig avstannande karriär som krögare. tv kock, och kokboksförfattare. Idag driver hon pizzarestaurangen Mastio på Dragörkajen i Limhamn och planerar även en lillasyster-restaurang i Bjärreds centrum.

SUSTAINABLE PROFIT

Sandra kommer under mässan att tala kring temat ”Sustainable Profit”. Tidigare baserades menyer på gästernas preferenser och önskemål. Ju mer exotiska ingredienser och unika maträtter, desto bättre. Idag har både de flesta verksamheter och konsumenter en annan uppfattning. Ökad medvetenheten om den miljö-och hållbarhetspåverkan som import av utländska råvaror genererar, har ändrat våra prioriteringar och därmed också val av meny.

Utsedd till Årets Kvinnliga Kock 2019 samt Årets Rising Star av White Guide, jobbar idag som kreativ kock på Ess Group.

ZERO WASTE

Under mässan kommer Frida prata kring ämnet ”Zero Waste”. Visste du att matsvinn står för cirka 10% av våra växthusgasutsläpp? Eller att så mycket som en tredjedel av all mat som produceras slängs bort? På senare år har allt fler verksamheter med fokus på zero waste öppnat och budskapet är tydligt. Vi måste sätta stopp för de konsekvenser som matsvinnet orsakar och bli mer medvetna i vår produktion.

CHILI KLAUS

Chili Klaus har verkligen gjort  chili populärt i Danmark, Norge och Sverige. Tillsammans med kändisar i och utanför Skandinavien har han ätit sig igenom några av världens starkaste chili för öppen skärm.

HOT TALK

Chili Klaus’ videor har setts av miljontals människor på YouTube och Facebook och fick Mad+Medie Award för mat på sociala medier i Danmark. På mässan kommer Chili Klaus ta oss igenom hans resa med chili och berättar mer om den heta frukten.

PONTUS FRITHIOF

kock, krögare och entreprenör Pontus Frithiof på Pontus Group. Pontus har blivit utsedd till Årets Krögare, fick utmärkelsen ”Årets Affärskrog” och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj.

MOVING TECH

På mässan kommer Pontus prata kring ämnet ”Moving tech”. Att förutse daglig försäljning baserat på kvittodata kommer snart att vara ett minne blott. Den digitala omvandlingen sägs hjälpa företagare att fatta datadrivna beslut och att spara pengar, men till vilket pris? I vilken takt kommer digitaliseringen att fortsätta – och hur påverkar detta egentligen aktörerna i branschen?

JENNIE WALLDÉN

År 2013 tog Jennie hem segern som Sveriges Mästerkock. Sedan dess har hon skrivit flera kokböcker, synts i tv-rutan men framförallt inspirerat människor att laga mat från all världens kök.

THE LOCAL MOVE

 Jennie kommer i Loungen sätta sin prägel på ämnet “The local move”. Hur hållbart är det egentligen att importera mat från andra sidan jorden? Och hur svårt kan det vara att odla och producera grödor på egen hand? Frågor likt dessa har blivit allt vanligare under det senaste året, som ett kvitto av pandemin och givetvis de stigande matpriserna.  

 

LENNART WALLANDER

trendspaning 2022

Lennart kommer ta iväg oss på en resa genom årets trendspaning ”Back to forward”, spaningen fokuserar på att världen öppnat upp igen och att vi nu går tillbaka till hur det var tidigare fast på nya sätt. Vi har nu chansen att bygga upp en matvärld som är bättre än det vi hade tidigare. Hur gör vi det vi brukade, men på ett säkrare, effektivare, nyttigare, öppnare och mer spännande sätt?

samarbetspartners

Scroll to Top