Lennart Wallander från Food & friends pressenterar sig som moderator för mässan

Matgurun hintar om trender inom matvärlden

Har du längtat efter att få uppleva spännande smaker och ta del av de senaste trenderna för branschen? Nu behöver du inte vänta längre. I höst är det dags för två fartfyllda och inspirerande dagar på Malmömässan, lett av ingen mindre än matgurun Lennart Wallander.

Den 20-21 september samlas leverantörer, inköpare, kockar och andra beslutsfattare för Fastfood & Café & Restaurant Expo i Malmö. Lennart Wallander är programledare för mässans Experience Area och kommer att guida dig genom alla inspirerande nyheter och innovationer branschen har att erbjuda. Lennart är vd för Food & Friends, Sveriges enda kommunikationsbyrå fokuserad på mat, dryck och måltider. Sedan 1998 har inriktningen varit att hjälpa företag inom måltidsvärlden med sin kommunikation, omvärldsbevakning och innovation. Till mässan i september tar han med sig alla sina insikter och erfarenheter för att guida besökarna genom trender och smakupplevelser.

Trenden som sticker ut
Ett uppskattat inslag på mässan är Experience Area. Ett koncept där besökarna blir delaktiga och får uppleva på plats. Det innebär bland annat helt nya smaker och överraskande kombinationer. Att vidga sina vyer när det kommer till vad vi stoppar i oss kan bli något vi måste vänja oss vid framöver. Lennart menar nämligen att matvärlden är i ständig förändring. Stora trender såsom Convenience, Experience och Health driver på utvecklingen för nya måltidsbeteenden.

-Det som var acceptabelt igår kan ifrågasättas imorgon. Vi blir mer medvetna, effektiva och upplysta, men också mer njutningssökande och hungriga på upplysning. Berätta vad du äter och jag ska säga dig vem du är, säger Lennart.

I 18 år har Lennart föreläst om matvärldens utveckling. I sitt yrke får han en unik inblick i vad som händer inom mat och dryckesvärlden. Med kontinuerliga resor till världens storstäder håller han sig à jour med vad som händer, där det händer. Spaningarna? Ja, de tar han med sig hem och redovisar i en årlig Trendspotting innehållande de mest aktuella trenderna från hela världen. Vad som blir årets stora trender avslöjas på mässan i september, men redan nu kan Lennart hinta om vad som komma skall.

– I tuffa tider så tittar man bakåt och en trend är nostalgin. Vem minns inte när Flygande Jakob var ett stående inslag på middagsbordet? Ibland är det med en blandad förtjusning. Men enligt en undersökning av Mintel så tycker 73% amerikaner om saker som påminner dem om gamla tider.

Missa inte att säkra din plats på mässan i september! Klicka här för att anmäla dig.

Scroll to Top