Fresh news, direkt från branschen

skanemejerier
Press

Ät dig frisk!

Kanske borde branschen låta sig inspireras mer av functional foods-trendens ursprung. I Asien är det enligt tradition helt normalt att betrakta mat som medicin. Något som vi i väst borde ta efter, att äta oss friska och ta hänsyn till livsmedels näringstäthet för att förebygga sjukdomar och hålla oss friska. Och samtidigt göra gott för vår planet.

Läs mer »
Press

Maxade upplevelser eller back-to-basic?

Jakten på unika upplevelser är konstant och under året har vi sett en rad exempel på detta. Bland annat har rörelsen från ”immersive theatre” anammats av de mest extrema barerna. Det innebär att restauratören skapar en unik upplevelse genom att engagera gästerna så att de blir en del av det som skapas framför dem i realtid. Behöver vi i branschen bli galnare för att kunna leva upp till de ökade kraven om maxade upplevelser?

Läs mer »
Press

Är du flexitarian utan att veta om det?​

Greta-effekten har skapat två skilda sidor i miljödebatten. I matvärlden står den ena sidan för plast, importerad mat och utlandsresor, medan den andra förespråkar det svenskproducerade köttet, grönsakerna och de medvetna valen. Trots den polariserade bilden är det tydligt att 57 procent av svenska folket lider av plastklimatångest, 28 procent minskar sin köttkonsumtion och allt fler är flexitarianer (vissa utan att ens veta om det). Men den starkast lysande trenden stavas: närproducerat.

Läs mer »
Kockar från Rational på mässan
Press

Snart steker robotar omelett

En av vår tids stora hållbarhetsutmaningar handlar om matsvinn. Det behövs ny teknologi och nya innovationer för att lösa den negativa påverkan som branschen har på miljön. Förutom teknik och innovation behövs dessutom mer kunskap om maten och vår hälsa för att vi ska kunna förändra det nuvarande systemet och dess negativa miljöpåverkan. Men hur gör vi det? Och hur kommer foodtech-industrin förändra branschen framöver?

Läs mer »
Nyheter

Vi tar vårt ansvar!

Vi tar vårt ansvar! Vi arbetar efter följande principer Samhällets utveckling pekar åt ett ökat intresse för olika former av ”mer”. Mer saker, mer möjligheter,

Läs mer »
Press

Hur smakar framtiden?

Hur smakar framtiden? Vad vi tycker om för smaker och mat är individuellt, men vad tror vi om framtidens smaker? Kommer vi utveckla en mer

Läs mer »
Scroll to Top