Mässbilder

3 mässor under 2022 avslutades i Malmö på FFCR

Vilken branschfest det blev. På mässgolvet smakades och doftades det på allt vad branschen hade att visa upp. Mycket vegetariskt och veganskt, nya tillverkningsmetoder, nya betallösningar och smarta tekniska hjälpmedel kunde upplevas under året i Stockholm, Göteborg och avslutningsvis i Malmö.

Läs mer »
bonde

Zero waste

Visste du att matsvinn står för cirka 10% av våra växthusgasutsläpp? Eller att så mycket som en tredjedel av all mat som produceras slängs bort? På senare år har allt fler verksamheter med fokus på zero waste öppnat och budskapet är tydligt. Vi måste sätta stopp för de konsekvenser som matsvinnet orsakar och bli mer medvetna i vår produktion.

Läs mer »
Local food

The local move

Hur hållbart är det egentligen att importera mat från andra sidan jorden? Och hur svårt kan det vara att odla och producera grödor på egen hand? Frågor likt dessa har blivit allt vanligare under det senaste året, som ett kvitto av pandemin och givetvis de stigande matpriserna.

Läs mer »
kock lagar mat

The social move

Bristen på erfaren personal i restaurangbranschen har blivit ett stort problem i Sverige. Efter de senaste årens omgångar av restriktioner som resulterat i färre gäster och nedskärning av personal, har branschen tagit flera hårda smällar. En stor del av de uppsagda har bytt riktning eller börjat studera. Nu står flera verksamheter lämnade med personalbrist och hög arbetsbelastning. Den stora frågan är; hur blir man en attraktiv arbetsgivare igen?

Läs mer »
Pontus Frithiof Kock

New world of tech med Pontus Frithiof

Idag erbjuder en självservice kassa inte bara kunderna ett verktyg för självbetjäning, den erbjuder även en personlig upplevelse av restaurangen. De digitala attributen behöver inte vara opersonliga, tvärtom, låt de spegla ditt företag…

Läs mer »
Frida nilsson liten

New ways of eating med Frida Nilsson

Att vi alla måste ta vårt ansvar för att kunna skapa en förändring är ett faktum och restaurangbranschen är inget undantag. Konsumenterna ställer allt högre krav på vad som serveras och väljer aktivt bort de alternativ som inte lever upp till deras värderingar…

Läs mer »
Scroll to Top