Textilia Sverige och Svenska Kockars Förenings mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte, delades ut 20 juni 2023.
Textilia HoReCa

Textilia Sverige och Svenska Kockars Förenings mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte, delades ut 20 juni 2023.

Textilia och Svenska Kockars Förenings mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte, delades ut till Myrthe Put, köksmästare Chalmers konferens & restauranger, Universeum.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Myrthe har som kock kämpat mot orättvisor i köket, med kollegor och på organisatorisk nivå, mot orättvisor så som tex rasism, sexism och homofobi.

Dagen hon började på Chalmers som köksmästare, hade hon möjligheten att göra skillnad. Där började hon med att känna och utrycka, alla ska känna sig välkomna oavsett kön, etnicitet, erfarenhet, religion eller sexuell läggning.

Vilja, passion, glädje

Det hon vackert uttryckt är det jag vill ha i vårt kök är vilja, passion, glädje, trygghet, vilja att lära sig och lära ut.

Idag är många olika personer representerade med allt ovan nämnt hemma på Universeums kök. Att lära upp och coacha alla till att vilja arbeta i ett kök, där dom drivs och brinner för hållbarhet, mat, glädje och teamkänsla. Att få höra hemma som du är, vem du än är!

Myrthe var på plats för att ta emot prischecken på 30 000 SEK under Kocklandslagets upplagning den 20 juni i Stockholm. Prisutdelare var Matts Andersson, för Svenska Kockars förening och Jimmy Åström, Affärsområdeschef för Textilia HoReCa Norr.

Om priset

Restaurangbranschens vardagshjälte är ett mångfalds och inkluderingspris som tilldelas en person som inom branschen som gjort betydande insatser för att öka mångfalden inom branschen och skapa en jämställd och inkluderande miljö.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top