Så ser Skånskans framgång med Roastelier by ZOÉGAS ut

Beskrivning​

Så ser Skånskans framgång med Roastelier by ZOÉGAS ut

Vi är på besök hos Skånskan, ett varmt och genuint café som genom åren kommit att bli ikoniskt i Halmstads stadskärna. Skånskan grundades 1930 och drivs sedan 2005 av Daniel. Han är en person som verkligen brinner för det han gör och han är en av dem som tidigt sett möjligheterna med att själv kunna skapa, rosta och variera sitt kaffeerbjudande med Roastelier by ZOÉGAS. Daniel möter oss i entrén för en pratstund.

”Vi gör allting själva här; vi bakar allt i konditoriet och har vår egen chokladverkstad där vi skapar vår choklad och våra praliner. När jag såg att det nu fanns en möjlighet för oss att även skapa vårt eget kaffe själva, på plats, kändes det givet.” säger Daniel.

På Skånskan erbjuder man idag espresso, gjort på sina egna nyrostade bönor. Här varierar de vilka bönor som rostas och vilken rostningsprofil man väljer. Deras favoriter är Signature Blend i en mellanrostad profil, samt Roastmasters Blend i en mörkrostad profil. För bryggkaffet har man sedan länge en egen kaffeblandning, som är mycket uppskattad bland gästerna.
Förutom att det var lockade att faktiskt kunna göra allt själv på plats, lockade även unikiteten i konceptet:

”Precis som i de flesta andra städer, kämpar företagare i Halmstads stadskärna mot konkurrerande köpcentrum som florerar i utkanten av staden. För att lyckas och fortsatt vara framgångsrik, är det vitkigt att erbjuda något unikt. Och därför fastnade jag för Roastelier.”

Hur reagerar kunderna på er nyhet?
’’Vad gott det luktar’’ och många blir nyfikna på rosten när de ser att den är igång. För kaffeintresserade kunder har rosten och det faktum att vi skapar vårt eget kaffe gjort skillnad. Det ger ett gott intryck.”

På Skånskan drar man också nytta av kaffet som en marginalförstärkare genom att sälja det i hela bönor, eller färdigmalt, för deras gäster att köpa med hem.
”Det uppskattas verkligen av kaffeentusiaster och är en perfekt gåva att ta med sig när man är bortbjuden.”

Media

Galleri

Hemsida

Nedladdningar

Scroll to Top