Meira och R&F inleder samarbete

Beskrivning​

Meira och R&F har inlett ett samarbet som inkluderar varma drycker som säljs på Stena Line Ferries. Samarbetet startade hösten 2021, vilket ger dem möjlighet att ge Stena Lines kunder den bästa, hållbara kaffeupplevelsen till havs med det internationella varumärket Segafredo.

Meira Oy ingår i italienska Massimo Zanetti Beverage Group, som är ett av de största företaghen inom kaffebranschen i Europa och har en stark internationell tillväxt de senaste åren. Meira tillverkar kaffe- och kryddprodukter för både konsumenter och proffs i sin egen produktionsanläggning i Vallila, i hjärtat av Helsingfors.

Hållbarhetsarbete är en stor del av Meiras värderingar – att säkerställa människors och miljöns välbefinnande vid kaffekällan är mycket viktigt. De importerar årligen runt 15 miljoner kilo råkaffe t. ex från Honduras, Brasilien, Colombia och Uganda och målet är att köpa 100% certifierat råkaffe i slutet av 2022.

“Vi är mycket glada över att börja arbeta med Meira och Segafredo, eftersom vi verkligen kan dela den gemensamma visionen; att vara den bästa kock – och barista – till sjöss. Segafredo kaffe är av högsta kvaltiet och är hållbart producerat, från gård till kopp. Vårt samarbete hittills har varit fruktbart – vi ska tillsammans utveckla kategorin varma drycker med passion och ett innovativt tänk”, säger Jari Virtanen, VD på Stena Line Travel & Retail Group.

Raimo Sinisalo, vd för Meira, fortsätter: “Samarbetet mellan Meira och R&F är en fantastisk möjlighet för oss att ytterligare expandera vår verksamhet och Segafredos premiumvarumärke internationellt. Vi är väldigt glada över att vara med och skapa den bästa kundupplevelsen till sjöss och samtidigt driva på konsumtionen av hållbart odlat och producerat kaffe.”

Segafredo kaffet kommer att finna tillgängligt på Stena Lines fartyg från och med första kvartalet 2022.

Kaffet kommer att lanseras på den svenska domesticmarknaden under 2022.

Media

Galleri

Hemsida

Nedladdningar

Scroll to Top