UPPTÄCK MÄSSANS

LIVE-KÖK & LOUNGE

På södra Sveriges största mässa för branschen träffar du förutom mässans 150 utställare, även experter och branschprofiler. Till Loungen har vi bjudit in kända ansikten för att du ska få lyssna på spaningar och spännande samtal. I Live-Köket får du även vara med och provsmaka!

sponsor av Live-Köket

Andreas Stenberg

Årets Moderator på scen

Andreas Stenberg

Andreas har tidigare varit VD för Årets Kock under 4 år men arbetar nu aktivt med att projektleda 2022 års Årets Kock som tävlingsordförande. Andreas kommer tillsammans med årets branschprofiler att diskutera aktuella ämnen kopplade till mässans tema ’’ Sustainability”.

Årets tema

Sustainable

De senaste tiden har omformat det vi tidigare sett som normalt, nya beteenden har lett till nya vanor och behov.
En enorm kreativitet har växt fram ur pandeminsspår. Hur ser det nya normala ut och framtiden efter det?
Tillsammans med experter och branschprofiler tar vi fram svaren.

New ways of eating

New ways of operating

New experience of dining

New ways of serving

new ways of working

New world of
tech

Live-Köket på Malmömässan

lyssna & inspireras

Vi bjuder på kalaset

Du som jobbar i branschen har fri entré till mässan och alla aktiviteter. Det enda du behöver göra är att registrera dig som besökare.

JENS DOLK

Under pandemin har restauranger och andra verksamheter tvingats hitta nya kreativa lösningar för att överleva. Vi har sett allt ifrån nya erbjudanden, förändrade menyer och kreativa take away- lösningar till smarta möbleringar och oväntade samarbeten. Är dessa lösningar bara början på en förändringsvåg som kommer att fortsätta att rulla eller återgår vi mer till hur det såg ut innan? 

JENS DOLK

Ägare av Sveriges mest hållbara restaurang K-märkt, vinskribent och vinimportör

SANDRA MASTIO

När hon fyllde 21 väcktes plötsligt en stor passion för mat och redan samma år deltog hon i och vann Sveriges Mästerkock. Det blev starten på en aldrig avstannande karriär som krögare. tv kock, och kokboksförfattare. Idag driver hon pizzarestaurangen Mastio på Dragörkajen i Limhamn och planerar även en lillasyster-restaurang i Bjärreds centrum.

SANDRA MASTIO

PONTUS FRITHIOF

Den tekniska utvecklingen i restaurangbranschen har under de senaste 1,5 åren oundvikligen skyndats på. Digitaliseringens möjligheter är många då exempelvis robotar kan göra monotona uppgifter i köket, AI kan beräkna matsvinn, nya matprodukter skapas och nya sätt att producera mat i städerna upptäcks. I vilken takt kommer detta att fortsätta? Vart är vi på väg? Hur påverkar digitaliseringen yrket och hantverket? Och vad tycker konsumenten är ok?   

PONTUS FRITHIOF

kock, krögare och entreprenör Pontus Frithiof på Pontus Group. Pontus har blivit utsedd till Årets Krögare, fick utmärkelsen ”Årets Affärskrog” och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj

HANS SKRUVFORS

Hans Skruvfors är idag koncernchef för Q-handelsbolaget Foodora som med sina 20 000 medarbetare idag är en ledande aktör av matleveranser i Norden. Hans tror att vi bara sett början i utvecklingen av matleveranser och har en vision av att bli ’’Amazon’’ fast snabbare. Innan han började arbeta med Foodora var han vd från undersöknings- och data sciencebolaget Nepa, Innan dess har han även en bakgrund från Accenture Strategy samt Procter & Gamble.

HANS SKRUVFORS

FRIDA NILSSON

Allt fler intresserar sig nu för var råvarorna på tallriken kommer ifrån. Trenderna, såsom närodlat, säsongsbaserat, hållbart, ekologiskt, hälsosamt och vegetariskt i kombination med de nya beteenden och behov som har uppkommit, ställer högre krav på alla som jobbar professionellt med mat. När landsgränserna öppnar igen och tillgång till råvaror inte är ett problem, vilka trender är här för att stanna? Vad skall man satsa på och vad skall man tänka bort? 

FRIDA NILSSON

Utsedd till Årets Kvinnliga Kock 2019 samt Årets Rising Star av White Guide, jobbar idag som kreativ kock på Ess Group

SEBASTIAN GIBRAND

Behovet av den traditionella servicepersonalen har förändrats i en värld där en app istället kan göra jobbet. Hur kan vi fånga känslan av den fysiska serviceupplevelsen trots att kontakten sker digitalt? Hur hittar man balansen mellan teknologi och service?

SEBASTIAN GIBRAND

Sebastian har vunnit silver i Bocuse d’Or, ansvarat för Nobelmiddagen, vinnare av TV4’s Kockarnas Kamp 2019 och mycket mer

Årets trendspaning 2022

Lennart kommer ta iväg oss på en resa genom årets trendspaning ”Back to forward”, spaningen fokuserar på att världen öppnat upp igen och att vi nu går tillbaka till hur det var tidigare fast på nya sätt. Vi har nu chansen att bygga upp en matvärld som är bättre än det vi hade tidigare. Hur gör vi det vi brukade, men på ett säkrare, effektivare, nyttigare, öppnare och mer spännande sätt?

LENNART WALLANDER

samarbetspartners

Convenience STore Sweden och FFCR
Besöksliv Visita och FFCR
Tidningen Hotell & restaurang och mässan FFCR
Hotell % Restaurang Torget och FFCR
BFS och FFCR
Tidningen bröd och FFCR
Scroll to Top