UPPTÄCK MÄSSANS

LIVE-KÖK & LOUNGE

På södra Sveriges största mässa för branschen träffar du förutom mässans 150 utställare, även experter och branschprofiler. Till Loungen har vi bjudit in kända ansikten för att du ska få lyssna på spaningar och spännande samtal. I Live-Köket får du även vara med och provsmaka!

Sponsras av

Andreas Stenberg

Årets Moderator på scen

Andreas Stenberg

I Loungen kommer  Andreas tillsammans med årets gäster diskutera aktuella ämnen kopplade till  ”The New Normal”. Andreas är sedan 2017  VD för Årets Kock – SM i professionell matlagning.

Årets tema

The New Normal

De senaste tiden har omformat det vi tidigare sett som normalt, nya beteenden har lett till nya vanor och behov.
En enorm kreativitet har växt fram ur pandeminsspår. Hur ser det nya normala ut och framtiden efter det?
Tillsammans med experter och branschprofiler tar vi fram svaren.

New ways of eating

New ways of operating

New experience of dining

New ways of serving

new ways of working

New world of
tech

Live-Köket på Malmömässan

lyssna & inspireras

Vi bjuder på kalaset

Du som jobbar i branschen har fri entré till mässan och alla aktiviteter. Det enda du behöver göra är att registrera dig som besökare.

NEW WAYS OF OPERATING

Under pandemin har restauranger och andra verksamheter tvingats hitta nya kreativa lösningar för att överleva. Vi har sett allt ifrån nya erbjudanden, förändrade menyer och kreativa take away- lösningar till smarta möbleringar och oväntade samarbeten. Är dessa lösningar bara början på en förändringsvåg som kommer att fortsätta att rulla eller återgår vi mer till hur det såg ut innan? 

Ägare av Sveriges mest hållbara restaurang K-märkt, vinskribent och vinimportör

NEW WAYS OF WORKING

Under de senaste åren har kockbristen varit ett faktum och situationen har under pandemin inte gjort saken bättre. Till följd av arbetsbrist blev många tvingade att sadla om. Med krävande arbetsvillkor och arbetstider kan det vara svårt att vara attraktiv som arbetsgivare. Nya krav kommer att ställas på arbetsgivaren och nya krav kommer att ställas på leverantörerna, som behöver underlätta och effektivisera arbetet för personalen i köket. Vad ingår i den nya kockens arbete och vilka arbetsuppgifter kan göra kockyrket mer attraktivt igen? 

Vinnare av Sveriges Mästerkock och driver restaurangen Mastio

NEW WORLD OF TECH

Den tekniska utvecklingen i restaurangbranschen har under de senaste 1,5 åren oundvikligen skyndats på. Digitaliseringens möjligheter är många då exempelvis robotar kan göra monotona uppgifter i köket, AI kan beräkna matsvinn, nya matprodukter skapas och nya sätt att producera mat i städerna upptäcks. I vilken takt kommer detta att fortsätta? Vart är vi på väg? Hur påverkar digitaliseringen yrket och hantverket? Och vad tycker konsumenten är ok?   

PONTUS FRITHIOF

kock, krögare och entreprenör Pontus Frithiof på Pontus Group. Pontus har blivit utsedd till Årets Krögare, fick utmärkelsen ”Årets Affärskrog” och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj

NEW EXPERIENCE OF DINING

När Take Away blivit den nya normala ställs allt högre krav på att utforma koncept som ger gästerna mer än bara mat. Äta kan man ju göra hemma. Vad kommer gästerna vilja ha när allt är öppet igen utan restriktioner? Vad kan man göra? Och hur kan man göra det?  

HANS SKRUVFORS

Hans Skruvfors är koncernchef för Q-handelsbolaget foodora. Han har en bakgrund som vd från undersöknings- och data sciencebolaget Nepa, samt från Accenture och Procter & Gamble. 

NEW WAYS OF EATING

Allt fler intresserar sig nu för var råvarorna på tallriken kommer ifrån. Trenderna, såsom närodlat, säsongsbaserat, hållbart, ekologiskt, hälsosamt och vegetariskt i kombination med de nya beteenden och behov som har uppkommit, ställer högre krav på alla som jobbar professionellt med mat. När landsgränserna öppnar igen och tillgång till råvaror inte är ett problem, vilka trender är här för att stanna? Vad skall man satsa på och vad skall man tänka bort? 

FRIDA NILSSON

Utsedd till Årets Kvinnliga Kock 2019 samt Årets Rising Star av White Guide, jobbar idag som kreativ kock på Ess Group

NEW WAYS OF SERVING

Behovet av den traditionella servicepersonalen har förändrats i en värld där en app istället kan göra jobbet. Hur kan vi fånga känslan av den fysiska serviceupplevelsen trots att kontakten sker digitalt? Hur hittar man balansen mellan teknologi och service?

Sebastian Gibrand

Sebastian har vunnit silver i Bocuse d’Or, ansvarat för Nobelmiddagen, vinnare av TV4’s Kockarnas Kamp 2019 och mycket mer

Årets trendspaning 2022

Lennart Wallander tar oss igenom årets trendspaning 2022 som är ”Back to forward”, spaningen fokuserar på att vi nu lämnar corona-parentesen bakom oss. Vi går tillbaka till att fokusera framåt. Matbranschen påverkades kraftigt av pandemin och mycket har förändrats som fortsatt kommer forma hur vi äter och dricker.

LENNART WALLANDER

samarbetspartners

Convenience STore Sweden och FFCR
Besöksliv Visita och FFCR
Tidningen Hotell & restaurang och mässan FFCR
Hotell % Restaurang Torget och FFCR
BFS och FFCR
Tidningen bröd och FFCR
Scroll to Top