GB Foods Sverige

GB Foods Sverige

Vår historia börjar med vårt varumärke, Bong, grundat i Ystad 1890. Men detta är bara början på en lång och spännande resa. Idag är Bong en del av GB Foods

Idag, med en omsättning på cirka 1,3 miljarder euro och 3 600 anställda, finns GBfoods i mer än 50 länder i Europa och Afrika. De inkluderar bland annat Spanien, Italien, Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Sverige, Finland, Nigeria, Ghana, Algeriet och Senegal.

Vi är också stolta över våra välkända historiska varumärken i vart och ett av dessa länder, såsom Jumbo, Gallina Blanca, Erasco, Gino, Liebig, Star, D&L, Grand’Italia och Blå Band med flera. Några av dessa högt älskade varumärken har funnits i konsumenternas kök i mer än 150 år, till den punkt där de nu är en integrerad del av den lokala kulturen

En av de saker vi på GBfoods har lärt oss genom åren är hur speciellt det är att njuta av god mat och, ännu viktigare, hur mat kan förklara och stärka våra traditioner, vår kultur, våra rötter och rikedomen i vårt land.

Vårt syfte, “fira lokala smaker”, är att stärka och ta hand om var och en av de lokala samhällen vi tillhör och att ta fram dessa autentiska smaker. Detta har gjort det möjligt för oss att bli det föredragna valet för miljontals familjer i en allt mer uppkopplad och öppen värld. För i en värld lika globaliserad som vår, där kulturell mångfald är synonymt med rikedom, måste vi stärka och ta hand om vart och ett av de lokalsamhällen vi tillhör och betona det som gör oss unika: mat.

På GBfoods kommer vi att fortsätta att fira de lokala smakerna som gör oss till de vi är och hjälpa människor att njuta av sina favoritrecept varje dag, överallt.

Kontakta oss

Scroll to Top