Convenience Stores Sweden AB

Convenience Stores Sweden (fd Svensk Servicehandel & Fast Food) är en branschorganisation för företagare med servicebutiker, spel- och tobaksbutiker, kiosker, trafikbutiker, konfektyrbutiker, samt gatukök, hamburgerrestauranger och andra snabbmatsområden samt caféer.

Convenience Stores Sweden (CSS) är ett nätverks- och kunskapscentrum för butiker, kedjor, grossister och leverantörer. Vi bidrar till utveckling, effektivitet och lönsamhet inom convenience.
CSS övergripande syfte är att skapa bästa förutsättningar för utveckling, tillväxt, effektivitet och lönsamhet i branschen.
Vi gör detta genom att:

Aktivt driva nätverkande, kunskapsspridning, utbildning och inspirera till affärsutveckling
Opinionsbilda från vår plattform för påverkan och bevaka samt driva branschens intressen gentemot politiker och myndigheter
Stödja medlemmar med förmåner, rådgivning och expertis inom prioriterade områden

Vi erbjuder nätverk, relationer och kunskap för branschens bästa.

Vi skapar framtidens convenience

CSS är den svenska convenience-branschens självklara nätverks- och kunskapscentrum. Vi driver branschen framåt. Ett medlemskap i CSS ger tillgång till nätverkande, kunskapsförmedling, inspiration och rådgivning. CSS besitter ett branschunikt nätverk såväl nationellt som internationellt. Det är en självklarhet för alla branschens aktörer att vara med i CSS.

Vårt arbete bygger på insikten om att branschutveckling, tillväxt och lönsamhet förutsätter ett nära samarbete mellan branschens olika aktörer. Vi skapar förståelse för branschens förutsättningar, unika villkor samt nyttan våra medlemmar gör i samhället.

Vi skapar framtidens convenience för butiker, kedjor, grossister och leverantörer.

Convenience Stores Sweden ger ut tidningen Convenience Stores News och samverkar inom organisationen Butikerna.

Kontakta oss för information om att vara medlem som enskild företagare eller som kedja.
Kontakta oss för information om CSS Networking Program för kedjor, grossister, leverantörer.

Onlineutbildningar för säkrare mat i convenience-branschen

Vi erbjuder onlineutbildningar i såväl Livsmedelshygien och Egenkontroll som Matallergier och överkänslighet och medlemmar betalar cirka halva priset. En nödvändig utbildning som man gör i sin egen takt och var man själv vill. Som dessutom är både lättillgänglig och lättbegriplig. Minst en halv miljon svenskar blir sjuka eller skadas av livsmedel varje år. Drygt 20 procent av alla som har en matallergi får en oväntad allergisk reaktion varje år. De flesta fall kommer från besök på restauranger, pizzerior, caféer och i convenience-branschen. Samarbetspartner är konsult- och utbildningsföretaget Bergström & Hellqvist. Onlineutbildningar är prismässigt mycket billigare än fysiska utbildningar och sparar tid för dem som ska öka kompetensen för säker mat. Andra fördelar är att deltagaren kan göra utbildningarna i sin egen takt, var man själv vill och när det passar i tiden. Utbildningen är uppbyggd i olika delar med inspelade föreläsningar, textavsnitt, filmer och bilder från verkligheten, quizzar och avslutande kunskapstest. Conveneince Stores Swedens medlemmar kan köpa kurserna för cirka halva priset och betalar 400 kr för Livsmedelshygien (ordinarie pris 980 kr), 550 kr för Egenkontroll (1 080 kr) samt 400 kr för Matallergier och Överkänslighet (ordinarie pris 780 kr). Detta tack vare en utbildningsfond som finns inom vår organisation. Om man fullföljer kursens alla delar får man ett intyg. Man använder läsplattan, mobilen eller en vanlig webbläsare på datorn.

Läs mer »

Kontakta oss

Scroll to Top